För dig som vill skaffa din första tatuering finns det några saker att fundera över först. Du löper annars risken att prägla dig själv med en design som du hatar för resten av ditt liv. Gör du däremot rätt val kommer din tatuering fylla dig med nöje varje gång du tittar dig själv i spegeln.

Rätt design

Varje bra tatuering börjar självfallet med en bra design. Har du konstnärlig begåvning kan du testa att designa den själv. Du kan även hitta intressanta designer på internet eller i tatueringsmagasin. När du hittat en design som du gillar behöver du konsultera med en tatuerare för att se till att din design utgör en lämplig tatuering. Detta går att göra online nuförtiden men eftersom en tatuering är ett så pass viktigt beslut kan det vara bra om du går in på en tatueringssalong och har en konsultation på plats.

Välja tatueringssalong

Har du valt din design och känner dig redo emotionellt att fixa din första tatuering så gäller det att hitta en bra tatueringssalong. Välj absolut inte budgetalternativet, några hundra kronor extra spelar inte så stor roll när det gäller något som kommer vara inristat i din hud för resten av ditt liv. Välj en bra, etablerad tatueringssalong med positiva recensioner. Gå gärna in för en konsultation hos salongen du valt och se om du kommer väl överens med tatueraren. När allt det är gjort, och du lagt undan pengarna för processen så är det äntligen dags att bli tatuerad!

Att bli tatuerad

Har man aldrig tatuerat sig förr kan det vara rätt smärtsamt och obekvämt. Detta särskilt om man vill tatuera sig på ett känsligt område, som till exempel ens fötter eller händer. Har du även en komplicerad design kan det ta flera timmar och även flera besök innan din tatuering är färdig. Har du gjort rätt val i processen kommer det däremot vara värt det och du får då njuta av din drömtatuering!