Att ha en typisk tatuering kan vara kul, men efter din första tatuering letar du nog efter något med en större personlig betydelse för just dig. Vill du ha en ”seriös” tatuering kan det vara svårt att hitta rätt design och motiv som passar dig som person. I den här artikeln kommer några tips för att hitta rätt tatueringsdesign för din drömtatuering.

En tatuering med ditt favoritband

Musik är något som är väldigt personligt och emotionellt. Ditt favoritband eller din favoritlåt väcker nog många känslor inom dig och har gett dig minnen som format dig till den person du är idag. Musikalbum har oftast konst på utsidan med teman som har starka anknytningar till albumets centrala teman. Du kan använda dig av konsten på ditt favoritalbum som utgångspunkt och skräddarsy det till dina egna behov och tycken för att skapa en tatueringsdesign som är särskilt betydelsefullt för just dig. Bandets logga kan även användas som tatueringsdesign för dig som är ett superfan av något band.

En tatuering från din favoritbok

Det som är bra med böcker är att de vanligtvis innehåller detaljerade beskrivningar av handlingens omgivning och karaktärer. Den bild du ritar upp i ditt huvud när du läser baseras på dessa beskrivningar men är även unik för just dig och dina känslor då du läste boken. En tatueringsdesign baserat på din favoritbok kan därför vara väldigt unik, om du ger din egna personliga beskrivning av din favoritkaraktär eller scen till din tatuerare.

En viktig händelse i ditt liv

Om du haft en upplevelse eller erfarenhet som du vet har format dig som person och som du än idag tänker tillbaka på kan det utgöra ett passande motiv till din tatuering. Det kan vara ett positivt minne som du vill tänka tillbaka på eller ett negativt ett som du vill lära dig av.

När du väl hittat rätt design för dig är det dags att hitta rätt tatuerare!