De flesta tatueringssalonger har böcker fulla av referensbilder att visa upp under konsultationsprocessen för den som inte riktigt kan bestämma sig för vilken tatuering de vill ha. Vet du om att du vill ha en tatuering men har svårt att bestämma dig för vad för typ av design du letar efter är denna artikel för dig. I den här artikeln kommer några av de mest populära motiven att beskrivas. Det går självklart att ha sin egna unika version av dessa motiv om man vill och be tatueraren skräddarsy designen till ens egna önskemål.

Design

Delfiner

Detta är nog något man sett förut, eftersom det är väldigt populärt, oftast hos kvinnor. En delfin kanske känns som en tam tatuering, men vilken tatuering som helst gör dig till mer av en rebell, enligt en studie av Anglia Ruskin University. Delfiner är fascinerande och intelligenta djur, så det kanske inte är så konstigt att man väljer denna design för sin tatuering. Det är även lätt för en skicklig tatuerare att skräddarsy denna typ av generella motiv till just dig.

Drakar

Älskar du fantasy? Då kanske en tatuering av en mäktig drake är något för dig. Drakar är särskilt populära i asiatiska länder, där de har en stark kulturell betydelse och rik historia. Men det är även populärt i väst, så gillar man att förlora sig i exempelvis Tolkiens värld är det ett kul alternativ.

Vingar

Detta är oftast en större tatuering som man har på ryggen och har starka anknytningar till änglar och bibeln.

Stjärnor

Stjärnor är inspirerande vackra, men inte något man ser särskilt ofta om man bor i en storstad. Det är kanske därför som det är så många som väljer att tatuera in stjärnor på sin kropp.

Att välja rätt

Det finns många fler motiv att välja bland, men ett av dessa populära motiv kan utgöra en stark visuell grund för din tatuering. Diskutera dessa med din tatuerare och se vad resultatet blir!