En bra tatuerare är inte bara en begåvad konstnär. Det är någon som förstår sig på den mänskliga formen och hur bläcket sitter under ens hud, och vad för typ av konst som passar ens hudton och kroppstyp. Tatuerarna i denna artikel är världsberömda för sin tatueringskonst och besöks av kändisar såväl som privatpersoner som vill ha den bästa konsten i världen på sin kropp.

Gakkin

Gakkin är en japansk tatueringsartist som är känd för sin frihandstatuering. Gakkin kombinerar traditionell Japansk tatueringskonst med moderna metoder för att skapa något nytt och säreget. Efter att det i 2001 blev olagligt för japanska tatuerare att tatuera utan en medicinsk licens var han tvungen att lämna landet för att kunna arbeta. Gakkins konst definieras av skarpa linjer och flera lager av detaljer.

Lewisink

Lewisink är en fransk konstnär som producerar unik kroppskonst som oftast täcker subjektets hela kropp. Lewisinks stil är väldigt slående och hans konst har oftast djupa teman med mycket detalj. Med nya studier som visar att tatueringar kan hjälpa en på arbetsmarknaden så kanske Lewisinks stil passar bra för den professionella tatueringsentusiasten. Lewinski tar inspiration från konstnärer som Salvador Dalí med en surrealistisk stil som passar perfekt för tatueringar.

Brando Chiesa

Med indrag från Japans manga och animekultur har Brando Chiesa skapat sin egen tatueringsgenre: ”Pastel Gore”. Han avbildar karaktärer från videospel, animes och japanska filmer i nyanser av rosa, blått, grönt, och lila för att på så sätt skapa färgfull konst i en unik stil. De ljusa färgerna ger ett starkt intryck och går ofta väl i hand med det som avbildas.

Oozy

Denna begåvade artist från Sydkorea drar inspiration från anime, men även från mörkare konstgenrer och science-fiction. Oozys konst kan variera starkt i tema, från det lätta till det mycket mörkare, men är alltid häpnadsväckande detaljerad och får en att tänka till.

Och många fler..

Är du intresserad av tatueringskonst kan du kolla upp artisterna i artikeln!